Kurumların Bilgi Güvenlik Seviyelerini Yükseltmeye Odaklıyız

"Siber güvenlik çözümlerine yatırımlarımızı artırarak, kurumların bilgi güvenlik seviyelerini yükseltmeyi hedefliyoruz" diyen Kafein Teknoloji CEO'su Cem Kalyoncu, uzun vadeli hedeflerde ise başta Azerbaycan olmak üzere Türki Cumhuriyetler'de siber güvenlik hizmetini yaygınlaştırmayı, yetenekli gençlerin eğitimi için akademi kurulmasına yönelik hedefleri olduğunu söylüyor."

Kafein Teknoloji, farklı alanlarda ürettiği çözümlerle, ürün yelpazesini genişletirken, hizmet kapasitesini de global ölçekte büyütüyor. 

2022 yılı Kafein Teknoloji için nasıl geçti?

2022 yılı Kafein olarak ekibimizden aldığımız güçle yeni teknoloji alanlarına yatırım yaptığımız bir sene oldu. Halka arz edildiğimizden bu yana düzenli büyümemizi sürdürüyoruz, bu yılı da ciromuzda %47,7 büyüme yakalayarak tamamladık. Aralık 2022'de, Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin seçildiği listede ilk 50 şirket içerisinde yer aldık. 

Siber güvenlik çözümlerine yatırımlarımızı artırarak, kurumların bilgi güvenlik seviyelerini yükseltmeyi hedefleyen, siber saldırılara karşı insan, süreç ve teknoloji kavramlarını bütünleşik olarak ele alan All-in Cyber siber güvenlik çözümleri departmanımızı kurduk. Şu anda 17 kişiye ulaşan bu ekip, 18 yeni iş ortağı edindi ve 19 milyon TL ciro sağladı. Bu alanda dönem içerisinde bankacılık, finans, otomotiv, perakende, üretim ve enerji gibi çeşitli sektörlerde yer alan 30'dan fazla yeni müşteriye hizmet verildi. 

Ar-Ge başlığında odaklandığınız, üzerinde çalışmalar ve şirketteki yenilikler ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

2022 yılında devam eden 28 Ar-Ge projemizi ve konsolidede 17,3 milyon TL'yi aşan Ar-Ge bütçemizi 2023 yılında artıracağız. Bu projelerden biri olan "Parkinson Care" uygulamasının patent başvuru süreci devam ediyor. Hasta, hasta yakını ve doktor tarafından kullanılabilen; veri madenciliği, görüntü işleme ve yapay zeka destekli bir mobil platforma olan bu proje, toplumun gittikçe daha büyük bölümünü etkileyen bu hastalığın tedavi sürecinin takibi açısından önemli bir yere sahip olacak. 

Yakın geçmişte geliştirilen kurumların test verisi üretmesini sağlayan "Test Data Management" (TDM) ürünümüz, küresel sağlayıcısı Micro Focus'un Global ürün kataloğunda yerini aldı. Yıl içerisinde ilk defa gelir üretmeye başlayan TDM ürünü 1.3 milyon TL hasılat sağladı. Hedef pazarın ilk adımında bu başarı önemli bir stratejik adım oldu. 

2022 yılında, şirketimiz 2021 yılında sahip olduğu toplam 17.975.769 TL Ar-Ge harcaması ile, Turkishtime tarafından hazırlanan "Ar-Ge 250, 2021 Yılı verileriyle Türkiye'nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri" listesine girdi. 2023 yılında da Türkiye'nin En Çok Ar-Ge Harcaması yapan şirketleri listesinde yerimizi almaya hazırız. 

Temel iş alanlarınızdan ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Kafein Teknoloji, çeşitli uluslararası yazılım ve teknoloji firmalarının Türkiye'deki iş ortağı olarak lisans satışları yapıyor. KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kapsamında uçtan uca çözümler ve RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) çözümü, 2017'den beri şirketin düzenli olarak büyüdüğü ve gelirini artırdığı alanlar arasında yer alıyor. Bu yıl hizmet portföyümüze Siber Güvenlik'i de ekledik. Hem iştiraklerimiz üzerinden hem de kendi markamız All-in Cyber ile hizmet çeşitliliğimizi artırmış durumdayız. Bu departmanın uzun vadedeki hedefleri başta Azerbaycan olmak üzere Türki Cumhuriyetlerde siber güvenlik hizmeti vermek, yerli ve milli siber güvenlik ürünleri üretmek, bir akademi kurarak ve yetenekli gençleri bu konuda yetiştirerek müşteri lokasyonlarında konumlandırmak ve Türkiye'deki yetki Siber Güvenlik Entegratörlerinden biri olmak. Şirketimizin şu anda RPA, KVKK, Veri Entegrasyonu ve Yönetimi, Veri Depolama gibi çeşitli alanlarda birlikte çalıştığı toplam 18 uluslararası iş ortağı bulunuyor. Uzun vadede global iş ortaklarımız ve partnerlerimizle birlikte yaptığımız işlerde büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz. 



Share this post with
Bunlarıda beğenebilirsiniz

Benzer İçerikler