Dijital Dönüşüme Hazırlıksız Yakalananlar Siber Saldırılara Açık

Pandemi dönemi ve dijital dönüşüme hazırlıksız yakalanan şirketler siber saldırı risk grubunun en üstünde yer alıyor. Yeterlik güvenlik önlemi alınmadan yapılan dönüşümler, şirketleri saldırıya açık hale getiriyor.

Salgın, iş yapış tarzlarında köklü değişikliklere yol açarken, teknolojik altyapısı uygun olanlar dönüşüme daha kolay ve hızlı bir şekilde uyum sağlayabildi. Birçok şirket de zorunluluktan bu dijital dönüşüme hızlıca geçiş yapmak zorunda kaldı. Ancak yeterli güvenlik önlemleri almadan yapılan dönüşümler şirketleri siber saldırı tehlikesi ile karşı karşıya bıraktı.

Dünya Ekonomik Forumu’nun risk raporunda ilk sırada siber saldırıların yer aldığını hatırlatan Kafein Teknoloji CEO’su Cem Kalyoncu riske dikkat çekerek, bu alanda geçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Deloitte tarafından yapılan araştırmada teknoloji sektöründe hızla büyüyen ilk 50 firma içinde yer alan, TOBB’un en hızlı büyüyen şirketleri arasında gösterilen Kafein Teknoloji CEO’su Cem Kalyoncu çalışmalarını aktarırken, yazılım sektöründe yaşananları da değerlendirdi.



https://www.finansdunyasi.com.tr/pdf/FD-Mayis-Haziran2021.pdf

Share this post with
Bunlarıda beğenebilirsiniz

Benzer İçerikler